NEW YORK - Aretha Franklin heeft zich gemengd in de discussie rondom het optreden van Beyoncé tijdens de inauguratie van Obama. 

Ze heeft zich kostelijk vermaakt om de controverse die is ontstaan, zo liet ze ABC News weten.

Eerder deze week werd bekend dat Beyoncé playbackte tijdens de inhuldiging van president Barack Obama. Aretha Franklin zong vier jaar geleden tijdens de inauguratie wél live, maar weigert kritiek te geven op haar jongere collega.

"Beyoncé deed het fantastisch met het vooraf opgenomen nummer", liet de Queen of Soul weten.

Franklin moest dan ook hard lachen toen ze het nieuws hoorde dat Beyoncé de Star Spangled Banner had geplaybackt. "Ik vond het echt heel grappig want het was daar ongeveer 7 graden en voor de meeste zangers is dat geen goed weer om te zingen", zei Franklin.

Vrieskou

De 70-jarige diva zong in 2009 bij Obama's eerste inauguratie live in de vrieskou. Maar, denkt ze, haar optreden was beter geweest als ze van tevoren niet had hoeven wachten in de kou. Hoewel het niet bij Franklin opkwam om te doen alsof. "Ik wilde dat alles live zou gebeuren", zei ze. "Maar ik vind wel dat iedere artiest dat zelf moet bepalen."

Ook voormalig lid van Destiny’s Child Michelle Williams verdedigt de keuze van Beyoncé. Dat meldt showbizzsite Entertainment Tonight.

Volkslied

"Ik zal dit zeggen, het is niet de eerste keer dat iemand heeft moeten playbacken", aldus Williams. "Van mijn favoriete zangeres aller tijden, Whitney Houston, kwam zelfs aan het licht dat haar versie van het volkslied (uitgevoerd tijdens de Super Bowl in 1991, red.) was geplaybackt."

Beyoncé zelf heeft nog niet bevestigd of ontkend dat ze het Amerikaanse volkslied geplaybackt heeft.


Michelle Willams (ex-Destiny's Child) over playbacken Beyoncé: