Rastafari's woedend op Snoop Lion

AMSTERDAM - Snoop Doggs wedergeboorte als Snoop Lion valt niet in goede aarde bij de Rastafari's. 

Zij beweren dat Snoop rasta gebruikt om zijn album en film te verkopen en dreigen met een rechtszaak, schrijft entertainmentwebsite TMZ.

Bunny Wailer, bekend van Bob Marley and the Wailers, is woest. Vooral Snoops documentaire Reincarnated is bij Bunny in het verkeerde keelgat geschoten. Voor de film is Snoops weg van Dogg naar Lion vastgelegd. De rapper nam vorig jaar zijn eerste reggaeplaat op tijdens zijn verblijf op Jamaica, waar Snoop naar eigen zeggen is herdoopt.

Wailer is van mening dat Snoop symbolen en personen uit de Rastafari-gemeenschap 'ronduit frauduleus' gebruikt. Bovendien zou de rapper niet voldaan hebben aan 'contractuele, morele en verbale verplichtingen'.

Zeven kantjes

Niet alleen Bunny is boos, ook de Ethio-Africa Diaspora Union Millennium Council is niet blij. Zij hebben volgens TMZ een zeven kantjes tellende brief naar Snoop Lion gestuurd. De overkoepelende organisatie van Rastafari's stelt Snoop al eens duidelijk te hebben gemaakt dat 'het roken van wiet en dol zijn op Bob Marley en reggae niet de Rastafari-cultuur definiëren'.

De Rastafari's eisen dat Snoop zich geen Lion meer noemt en dat hij over de brug komt met de beloofde 'financiële en morele' steun. Ook zou de rapper publiekelijk zijn excuses aan moeten bieden. Snoop heeft nog niet op de berichten gereageerd.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie