Nelly Furtado vindt eigen liedjes kinderlijk

HILVERSUM - De Canadese zangeres Nelly Furtado vindt de liedjes op haar meest recente album The Spirit Indestructible kinderlijk. "Dat is geen kritiek, ik vind dat geweldig", vertelt ze aan NU.nl.

Furtado prijst de jeugdige kwaliteit van de nummers op The Spirit Indestructible. "De liedjes op de plaat zijn heel kinderlijk, alsof ze geschreven zijn door een 12-jarige", vindt ze.

"Ik heb dat niet met opzet gedaan, maar sommige nummers hebben wel iets weg van kinderrijmpjes", aldus de Canadese.

De zangeres is ervan overtuigd dat haar 9-jarige dochter Nevis Chetan invloed heeft gehad op die kinderlijke eenvoud van de nummers. "Ik denk van wel", zegt ze stellig. "Als ik haar een liedje laat horen en ze vindt het niks, dan wil ik terug de studio in om er iets aan te veranderen. Ik wil dat het authentiek is."

Haten

De goedlachse vocaliste is zich ervan bewust dat er mensen zijn die om die reden haar muziek niet erg kunnen waarderen. "Ik heb liever dat mensen van een liedje houden of het juist haten, dan dat het ze niks doet", stelt ze. "Dan heb ik het gevoel dat ik mijn werk goed gedaan heb. Muziek moet iets met je doen."

Hitmaker Rodney Jerkins is de voornaamste producer op The Spirit Indestructible. Het was een uiterst prettige samenwerking, aldus Furtado. "We dachten er niet over na wat we wilden, we deden maar iets. Hij wilde mijn vocalen prominent op de nummers. Die energie die je erin terughoort, komt voort uit onze plezierige tijd in de studio."

Belofte

Nelly Furtado lijkt trots op de naïviteit die in haar dit najaar verschenen album is geslopen, al zegt ze ook wel terug te verlangen naar het soort liedjes dat ze maakte ten tijde van haar debuutalbum Whoa, Nelly!, uit 2000. "Ik heb een beetje het gevoel dat ik mijn belofte met een liedje als I'm like A Bird niet volledig heb ingelost."

Ze noemt de liedjes van haar eerste plaat 'intellectueel' en bevestigt dat ze in de jaren daarna bewust een andere richting is ingeslagen. "Op mijn eerste album stonden zoveel van dat soort liedjes, dat ik er klaar mee was. Ik wilde andere dingen uitproberen. Maar nu ben ik er wel weer aan toe om daarop terug te grijpen."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie