Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Noorderslag

Eurosonic/Noorderslag boekt record

GRONINGEN - De 27e editie van Eurosonic/Noorderslag heeft een recordaantal buitenlandse conferentiebezoekers getrokken. Het aantal deelnemers steeg van 1100 vorig naar 1500 nu.
Door ANP

Vier dagen lang presenteerden 304 veelbelovende Europese acts en bands zich in Groningen, aan een publiek van 35.000 muziekliefhebbers en professionals. Die konden vanuit de hele wereld ook meekijken via internet. Het festival bestaat altijd uit twee delen. Eurosonic (woensdag tot en met vrijdag) is er voor veelbelovende Europese acts. Noorderslag sloot het evenement af op zaterdag in de Oosterpoort, met optredens van de nieuwste en beste Nederlandse artiesten.

Op de conferentie kwamen zaken aan de orde als cultureel industriebeleid, nieuwe technologie en interactiviteit. Voor het eerst waren ook in het Groninger Museum acts te beluisteren. Op Noorderslag kreeg de band Racoon de Popprijs uitgereikt. Dat is de belangrijkste Nederlandse popmuziekprijs. De jury vond dat geen andere Nederlandse band of artiest zich in 2012 zo goed heeft gemanifesteerd als Racoon.

Hedon in Zwolle werd uitgeroepen tot beste poppodium van het land. De prijs voor het beste festival ging naar Le Guess Who? in Utrecht. Ide Koffeman van Patronaat in Haarlem kreeg de prijs voor beste programmeur.


Lees meer over:

Noorderslag

Aanbevolen artikelen