AMSTERDAM - Zanger Peter Koelewijn heeft zijn excuses aangeboden aan rapper Typhoon, nadat hij eerder een liedje van zijn hand "waardeloos" noemde in het programma Ali B Op Volle Toeren.

Dat schrijft Koelewijn op zijn Facebook-pagina.

"Eerlijk gezegd had ik nog nooit van hem gehoord, maar het bleek een aardige, bescheiden en beschaafde jongen te zijn", aldus Koelewijn over Typhoon. De zanger wist echter niet zo goed wat hij aan moest met het nummer Zo Niet Mij van Typhoon, zoals hij duidelijk liet blijken.

"Nu ben ik al niet zo'n fan van rapmuziek, maar meestal zijn de teksten wel te volgen", stelt Koelewijn. "Maar hier kon ik echt geen chocolade van maken, zoals men in Brabant zegt. Eigenlijk vond ik het in het begin helemaal niks." Nu zegt de vertolker van Kom Van Dat Dak Af spijt te hebben van zijn felle bewoordingen.

Respectloos

"Dat ik dat, met de camera op me gericht zo zei en zelfs meldde dat ik de rijm en ritme in het liedje waardeloos vond, ging veel te ver. Ook al ben ik iemand die voor zijn mening uitkomt, als daarom wordt gevraagd. Achteraf gezien, vind ik dat ik me respectloos naar Typhoon heb gedragen en dat heeft hij niet verdiend. Integendeel zelfs."

Koelewijn zegt zelfs zeer content te zijn met de bewerking die Ali B en Typhoon maakten van zijn grootste hit. "Ik ben er inmiddels van overtuigd dat we nog veel goeds van Typhoon zullen horen en als ik hem weer tegenkom, zal ik hem zeggen dat ik me naar hem toe als een ongelooflijke betweter heb gedragen."