AMSTERDAM - De Britse band Arctic Monkeys en het IJslandse Sigur Rós zijn de hoofdacts van het nieuwe popfestival Best Kept Secret in Hilvarenbeek.

Dat meldt organisator Friendly Fire.

De eerste editie van Best Kept Secret vindt plaats op evenemententerrein Beekse Bergen in Hilvarenbeek, in het weekend van vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni. Arctic Monkeys is de afsluiter van de eerste festivaldag, Sigur Rós sluit het festival zondag af.

Andere optredende bands zijn Alt-J, Portishead, No Age, Deep Swim en Skaters. Meer namen worden binnenkort bekendgemaakt. "Als muziekliefhebbers en concertorganisator liepen wij de afgelopen jaren vol bewondering rond op Melt!, Way Out West en Primavera Sound", vertelt festivaldirecteur Rob Swarts.

"Die buitenlandse festivals focussen honderd procent op muziek, trekken met een aantal bekende namen een flink publiek, maar besteden minstens zoveel aandacht aan nieuwe acts, bands, uiteenlopende muzikale stijlen en artiesten. Dat doen wij ook." De voorverkoop voor Best Kept Secret start maandag 14 januari.