AMSTERDAM - Bijna twee jaar nadat 21 van Adele verscheen, blijft het album een verkoophit. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is de plaat het best verkochte album in de VS.

Dat meldt muziekblad Billboard.

Voor het eerst sinds 1991, vanaf het moment dat plaatverkopen digitaal werden bijgehouden, is dezelfde titel twee jaar op rij het best verkochte album. Van 21 werden in 2012 maarliefst 4,41 miljoen exemplaren verkocht. In 2011 waren er dat nog 5,82 miljoen stuks.

Taylor Swift staat op de tweede plek in het Amerikaanse jaaroverzicht. De countryster verkocht ruim 3 miljoen stuks van haar album Red. Jongensgroep One Direction verkocht net iets meer dan de helft van dat aantal van diens debuutalbum Up All Night, ruim 1,6 miljoen stuks, en eindigt daarmee op de derde plek.

Het tweede album van One Direction, Take Me Home, komt op de vijfde plek van de verkooplijst terecht met dik 1,3 miljoen verkochte exemplaren. Het tweede album van Mumford & Sons, getiteld Babel, deed het net iets beter en is op de vierde plek terug te vinden. Believe van Justin Bieber valt net buiten de top 5, op nummer 6.