AMSTERDAM - PSY begint langzaamaan afscheid te nemen van zijn monsterhit Gangnam Style. De Zuid-Koreaanse rapper zegt dat hij het nummer tijdens zijn optreden in New York voor het laatst in de Verenigde Staten heeft gebracht.

"Het is al speciaal om op oudejaarsdag op Times Square te staan, het is het grootste podium van het universum, en het is mijn verjaardag", vertelde PSY aan muziekzender MTV. "Dus ik vind het een mooi einde voor Gangnam Style.

Hoe kun je mooier afscheid nemen? Het is mijn grootste en meest betekenisvolle verjaardag."

Verdwijnen

PSY, die maandag 35 jaar oud werd, benadrukt meteen dat Gangnam Style nooit helemaal zal verdwijnen. "Maar het nummer is te populair geworden", zegt de rapper over zijn hit, die alleen op Youtube al ruim een miljard keer werd bekeken.

Het is het eerste filmpje op de site dat zo vaak werd afgespeeld.

Eendagsvlieg

PSY wil bewijzen dat hij geen eendagsvlieg is. "Ik werk hard aan een nieuwe single. Zeker in de Verenigde Staten heb ik een nieuw nummer nodig vanwege de populariteit van Gangnam Style." De rapper belooft dat zijn volgende hit volledig Engelstalig wordt.

Wanneer het nummer verschijnt, is nog maar de vraag. Voorlopig heeft PSY zijn handen nog vol aan Gangnam Style, waarmee hij nog steeds de wereld over reist. "Ik sta binnenkort in Parijs en in februari ben ik uitgenodigd in China." Na de optredens wil PSY zich in zijn thuisland volledig op zijn Engelstalige single storten.