AMSTERDAM - Alt-J gaat niet gebukt onder zware druk bij het maken van een tweede album. "De verwachtingen zijn misschien hooggespannen, maar op het moment voelen we geen druk", zegt zanger en gitarist Joe Newman.

De Britse band, die in de zomer een groot aantal festivals aandeed, waaronder Lowlands, boekte afgelopen jaar groot succes met debuutplaat An Awesome Wave.

Het kwartet, dat de prestigieuze Mercury Prize in de wacht sleepte, is inmiddels druk bezig met nieuw materiaal. "Tijdens het creatieve proces zijn we zelf onze grootste critici", legt Newman uit. "Zo lang wij tevreden zijn met de opvolger zullen we geen druk voelen."

Nuchter

Verder staan de leden van Alt-J, dat behalve uit Newman bestaat uit Gwil Sainsbury, Thom Green en Gus Unger-Hamilton, volgens Newman nog steeds met beide benen op de grond.

"Er verandert van alles: mensen willen ons ontmoeten, we hebben een groter team om ons heen, spelen in grotere zalen, krijgen meer respect en reizen meer. Maar tot nu toe gaat alles goed en is het succes ons niet naar het hoofd gestegen."

Newman

Newman had niet verwacht dat zijn band zo groot zou worden. "Ik had wel vertrouwen in onze liedjes, maar eigenlijk wilde ik gewoon een album maken waar we trots op konden zijn." Alt-J treedt eind februari op in Utrecht.