HILVERSUM - Met A View To A Kill van Duran Duran begint Radio 2 op Eerste Kerstdag met de veertiende editie van de Top 2000. 

Om 12 uur opent Radio 2-dj Bert Haandrikman de 156 uur durende marathonuitzending in het Top 2000 Café in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum.

Elf dj's tellen tot en met oudejaarsavond 24.00 uur af naar de top 3: Stairway to Heaven van Led Zeppelin, Hotel California van The Eagles en Bohemian Rhapsody van Queen.

The Beatles

The Beatles zijn zoals zo vaak hofleverancier van de ranglijst, dit jaar zijn ze met 49 nummers in de Top 2000 vertegenwoordigd.

The Rolling Stones hebben 36 noteringen, vier meer dan vorig jaar. De lijst telt 224 Nederlandstalige nummers. Van de nationale artiesten is BLØF dit jaar aanvoerder met 17 songs. Boudewijn de Groot is de hoogst genoteerde Nederlandse artiest met Avond op nummer 5.

Record

Tijdens de stemweek in november is een recordaantal van 3,2 miljoen stemmen uitgebracht voor liedjes op de hitlijst, ongeveer 240.000 mensen gaven hun favoriete nummers door. Vorig jaar trok Radio 2 tussen kerst en oud en nieuw 8,2 miljoen luisteraars.

Luisteraars kunnen de uitzendingen dagelijks bijwonen van 8 tot 23 uur. De uitzendingen zijn ook in beeld te volgen, onder meer via de website van Radio 2 en het digitale themakanaal Cultura24.