Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
World Peace Is Possible Ambassadeur DJ Charly Lownoise

Charly Lownoise produceert Nederlandstalig album

AMSTERDAM - Producer en dj Charly Lownoise is een andere richting ingeslagen. De voormalige collega van Mental Theo heeft een Nederlandstalig album geproduceerd voor zangeres Gerdy van der Graaf.
Door NU.nl/Pierre Oitmann

Dat laat Charly Lownoise weten op zijn website.

De cd heet Het Is Van Mij. "Als je mij tien jaar geleden had verteld dat ik ooit nog eens een Nederlandstalige cd zou produceren, had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard", aldus de dj. "Maar, zo ben ik mij bewust geworden, het leven geeft mooie onvoorziene wendingen."

"Ik hoop oprecht dat het album van Gerdy bijdraagt aan een stukje bewustwording van vele mensen en dat men er inspiratie, troost en positieve energie voor het leven in kan vinden." Van der Graaf schreef zelf de teksten, die naar eigen zeggen "zowel heel persoonlijk als universeel zijn", en haar broer Harry Juch componeerde de muziek.

Onder de naam Charly Lownoise had Hagenees Ramon Roelofs in de eerste helft van de jaren negentig wereldwijd succes als pionier van de gabbermuziek, samen met Theo Nabuurs. Sinds 2009 is de dj ook actief als zenmeditatieleraar op een school in zijn geboorteplaats.

Aanbevolen artikelen