AMSTERDAM - De zanger Rogier Pelgrim heeft zaterdag de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter gewonnen.

Hij kreeg de bijbehorende beker en een bedrag van 5000 euro in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Volgens de vakjury krijgt Pelgrim de zaal muisstil met zijn 'van God gegeven stem en zweept hij het publiek net zo makkelijk weer op'.

De Grote Prijs van Nederland, een prijs voor livemuziek, wordt dit jaar voor de 27e keer uitgereikt. Vorig jaar sleepte Yori Swart de prijs in de wacht.

Bands

Über-Ich won in de Melkweg in de categorie bands. Op het hiphoppodium maakten de vier mannen van Flow&CO de meeste indruk op de jury.

De mannen van Flow&CO uit Deventer, Zutphen en Amsterdam gaven volgens de jury ,,een dynamische show met veel afwisseling en een komische energie.” Über-Ich was 'ongelofelijk catchy’ en 'perfect op elkaar ingespeeld'.

Prijzen

In totaal streden zaterdag 18 finalisten om de felbegeerde prijs voor aanstormend muziektalent. Afgelopen jaren wonnen bekende artiesten als Eefje de Visser, Roosbeef en Dio de prijs.

De winnaars van de grootste competitie voor livemuziek in Nederland, gaan naar huis met 5000 euro aan prijzengeld. Verder levert het hen festivaloptredens, studiotijd en professionele coaching op.