AMSTERDAM – Samenwerking en samensmelting, dat zijn volgens Junkie XL de kernwoorden om zijn zesde langspeler Synthesized te omschrijven. "Deze plaat is anders dan alle andere platen die ik uitbracht", vindt hij.

"Dit keer wilde ik met iemand samenwerken die een adviserende rol kon vervullen", aldus de Nederlandse dj en producer. Die samenwerking vond Tom Holkenborg alias Junkie XL in een andere Nederlandse dj: Joost van Bellen. Samen bediscussieerden ze urenlang de demo's van Junkie XL.

Deze demo's vormden Sythesized. "Als je ons bij elkaar zet met een goede fles wijn, dan is het gewoon één grote ideeënpot. We noemden dat de 'omgevallen platenkast'. Elke combinatie van stijlen moest kunnen. Van ABBA-achtige zangpartijen tot moderne technobeats."

De twee dj's vormen volgens Holkenborg een goede combinatie. "Ik bijt me nog wel eens te veel vast in details terwijl Joost heel goed het overzicht kan bewaren. Joost daarentegen heeft zo ontzettend veel ideeën, dat ik af en toe moet zeggen: 'Dit gaan we doen en hier blijven we bij.'"