AMSTERDAM - De Nederlandse zangeres Laura Jansen heeft een duet opgenomen met zanger Tom Chaplin van Keane, dat dit jaar door 3FM als themanummer voor Serious Request gebruikt wordt.

Dat vertelt de zangeres aan NU.nl.

Het liedje heet Same Heart en gaat dinsdagochtend in première op 3FM, in het radioprogramma van Giel Beelen. "Het is een liedje dat geschreven is in duetvorm", aldus Jansen. "Ik had gehoopt dat hij de zanger zou zijn. Een hoog gegrepen doel, want ik ben al heel lang fan van Keane."

De droom van Laura Jansen ging in vervulling toen ze het management van Keane mailde en ze binnen een week te horen kreeg dat Chaplin enthousiast was over haar liedje. "Hij vertelde me dat het gelijk emotioneel bij hem binnenkwam", zegt de zangeres. "Dat is voor mij het aller grootste compliment."

Dit jaar geeft Serious Request, de jaarlijkse geldinzamelactie van radiostation 3FM, aandacht aan kindersterfte in Derde Wereldlanden. "Het is een liedje dat niet heel specifiek daarover gaat", onthult Jansen. "Maar het is in dienst van de campagne, om mensen het gevoel te geven dat ze iets kunnen doen."

Hoop

"Ik heb een heel globaal insteekpunt genomen", vervolgt ze. "Hoop ontstaat als je herkent dat iedereen ondanks alle verschillen hetzelfde is, met dezelfde problemen en hetzelfde hart dat eronder klopt." De single Same Heart verschijnt op 4 december en de opbrengst gaat naar Serious Request.

In de week voorafgaand aan kerst worden de 3FM-dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiekl Veenstra opgesloten in het Glazen Huis in Enschede, vanwaar ze een week lang uitzenden. Gedurende die week mogen de dj’s niets eten. 3FM startte Serious Request in 2004, in samenwerking met het Rode Kruis.


Laura Jansen ft. Tom Chaplin - Same Heart (2012)