LONDEN - Soms zijn het broers en soms is het net een getrouwd stel. Mick Jagger en Keith Richards kunnen niet zonder elkaar als het erop aankomt. 

"Soms haat ik hem, aan de andere kant hou ik zo veel van die man", zegt Richards in een interview met Esquire.

De gitarist kan Jagger soms niet uitstaan, maar houdt uiteindelijk van 'm als familie. "We zijn twee vluchtige gasten die veel hebben meegemaakt in het leven en het nog steeds op de een of andere manier klaarspelen. Hij is als een broer voor mij. Ik had er nooit één, dus hij is het voor mij. Zo is het gewoon", aldus Richards.

Huwelijk

Jagger denkt wel iets anders over dat zogenaamde huwelijk. "Mensen zeggen domme dingen en dat is één van de domste, omdat het compleet anders is om getrouwd te zijn met je werk dan met iemand. Ik werk met Keith en ken hem al heel lang."

Voor Richards zijn The Stones een eerste levensbehoefte. "Waar bestaat het leven nu eigenlijk uit? Je hebt de lucht die je inademt, en het eten dat je eet... en dan heb je The Rolling Stones. Voor iedereens gevoel bestaan ze al eeuwig. De wereld zou niet compleet zijn zonder The Rolling Stones!", zegt hij tegen het blad.