HILVERSUM - Radio 2 heeft maandagmiddag de complete lijst van de Top 2000 bekendgemaakt. Opvallend is dat All You Need Is Love van The Beatles uit de lijst is verdwenen.

De plaat stond vorig jaar nog op plek 688. The Beatles blijven met 49 songs in de Top 2000 wel hofleverancier, gevolgd door de Rolling Stones met 36 songs. Dat zijn er vier meer dan vorig jaar.

De hoogste nieuwe binnenkomer is I Follow Rivers van Triggerfinger op nummer 79. Het Nederlands product is goed vertegenwoordigd in de Top 2000. Er staan 371 nationale producties in de lijst, waarvan 224 Nederlandstalig.

Van de nationale artiesten is BLØF aanvoerder met 17 songs. De Zeeuwse band verdringt daarmee Marco Borsato (13), die ook nog De Dijk (15), Golden Earring (14) en Anouk (14) voor zich moet dulden. Boudewijn de Groot is de hoogst genoteerde Nederlandse artiest met Avond op nummer 5.

Abba staat met 23 nummers in de ranglijst, evenveel als Queen en Michael Jackson. De lijst bevat 98 echt nieuwe platen, terwijl 81 een rentree in de lijst der lijsten maken. Slayer komt voor het eerst binnen in de lijst op 199 met Angel of Death.

Bohemian Rhapsody

Eerder had Radio 2 al bekendgemaakt dat Bohemian Rhapsody van Queen weer op de eerste plaats staat, gevolgd door Hotel California van The Eagles op twee en Stairway to Heaven van Led Zeppelin op drie.

De Top 2000 is vanaf Eerste Kerstdag tot en met oudejaarsavond te beluisteren op Radio 2.