Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Ellie Goulding

Ellie Goulding denkt dat niemand op haar zit te wachten

AMSTERDAM - In haar thuisland is Ellie Goulding al sinds haar debuutplaat een superster. Hoewel de rest van Europa nog moet volgen, zet ze zelf niet al te hoog in. "Ik ben bang dat er verder niemand op mij zit te wachten", zegt ze tegen NU.nl.
Door NU.nl/Harm Groustra

Dat blijkt echter alles mee te vallen. Inmiddels heeft de Britse zangeres een Europese tournee aan met shows in onder meer Amsterdam en Brussel aangekondigd. Haar concert in de laatstgenoemde verkocht binnen een vloek en een zucht uit. De reden van een nieuwe tournee is haar tweede album Halcyon, opvolger van het in 2010 uitgebrachte Lights.

"Ik heb niet per se het gevoel dat ik veel sterker ben geworden", aldus Goulding. "De plaat is voor mijn gevoel een logisch vervolg op Lights. Ik had geen flauw idee wat ik wilde eigenlijk, maar uiteindelijk is het gewoon een mooi tweede hoofdstuk." Het schrijfproces van Halcyon zal echter niet altijd even mooi geweest zijn.

De plaat draait voornamelijk om de breuk van een bekende Britse dj, waarmee ze jaren een stel vormde.  Tegelijkertijd diende zich in de vorm van dubstep-dj Skrillex een nieuwe liefde aan. Al is ook die inmiddels weer bekoeld. Maar voor Goulding aan de volgende plaat kan beginnen, staat er nog een strooptocht op de planning.

Bloeien

"Ik heb eigenlijk nog niet eens afscheid genomen van Lights, dus het is best vreemd om nu alweer vol met een album bezig te zijn", zegt ze. "Helemaal omdat de plaat in de VS heel laat begon te bloeien, heb ik het gevoel dat de periode tussen de twee cd’s veel te kort is."

"Sowieso heb ik er nogal wat moeite mee om het hele opnameproces af te ronden. Ik ben eigenlijk nooit tevreden en hoor elke keer wel iets waarvan ik vind dat het nog net wel een stukje beter kan. Maar Halcyon is mijn baby en natuurlijk ben ik uiteindelijk wel tevreden."

Puzzelen

"Bovendien heb ik nog stapels muziek liggen waar ik mee kan puzzelen." Zo laat Goulding een nummer horen dat ze heeft gemaakt met de Canadese muzikant Billboard. Het uiteindelijke plan is dat er een EP verschijnt, maar Goulding sluit niet uit dat de muziek nooit uitgebracht wordt.

Hetzelfde geldt voor een liedje dat ze vorig jaar opnam met Swedish House Mafia. "Daarom vond ik Skrillex ook zo bijzonder. Als hij een track af heeft, gooit hij hem gewoon op internet en is het klaar. Dat zou ik nooit durven. Maar goed, op een zeker moment moet je de knoop toch doorhakken."

Heftig

"Met het nummer Dead In The Water heb ik bijvoorbeeld ook heel lang lopen kloten", onthult de zangeres. "De thematiek van het liedje is heel heftig, maar tegelijkertijd heel mooi. Het gaat over een meisje dat haar liefde zoekt en uiteindelijk sterft in het water."

"Op de een of andere manier ben ik altijd al gefascineerd geweest door water en wat er allemaal gebeurt", legt Goulding uit. "Ik geloof graag dat er op bepaalde plaatsen verborgen dorpen onder water liggen. Dat er nog een mooiere wereld dan deze bestaat."


Lees meer over:

Ellie Goulding

Aanbevolen artikelen