Robert Plant had het 'te druk' voor reünietournee Led Zeppelin

AMSTERDAM - De leden van de Britse hardrockband Led Zeppelin overwogen een reünietournee in 2007, maar die is volgens gitarist Jimmy Page nooit van de grond gekomen omdat zanger Robert Plant het te druk had.

Dat zegt hij tegen het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

Led Zeppelin gaf in 2007 een reünieconcert in de O2 in Londen, dat het startpunt had moeten zijn van een uitgebreide tournee. "Een aantal van ons dacht dat we door zouden gaan, dat er in de nabije toekomst meer concerten zouden plaatsvinden", onthult Jimmy Page vijf jaar na dato.

Plant toonde echter weinig interesse, omdat hij indertijd op tournee was met folkzangeres Alison Krauss voor het duetalbum Raising Sand. "Hij had het te druk", aldus de gitarist van Led Zeppelin. "Ik was er niet volledig van op de hoogte dat het rond dezelfde tijd gelanceerd zou worden. Dus wat doe je dan in zo’n geval?"

Page stelt dat hij sowieso geen tournee had willen ondernemen zonder een nieuw album onder de arm. "Diverse mensen vonden dat we op tournee moesten gaan", vertelt hij. "Ik vond dat we een goed, geloofwaardig album nodig hadden en niet iets moesten doen alsof we ons succes in de O2 aan het uitmelken waren."

Lees meer over:
Tip de redactie