Ed Sheeran krijgt stroopwafels en chips naar zijn hoofd in HMH

AMSTERDAM – De Britse singer-songwriter Ed Sheeran wordt tijdens zijn concert in de HMH verrast als een fan een zak chips naar zijn hoofd gooit. De zanger schrikt van het incident, maar speelt rustig verder.

Het lukte Ed Sheeran eerder dit jaar al om de Melkweg, eveneens in de hoofdstad, uit te verkopen en ditmaal is dat moeiteloos gelukt met de HMH in de Bijlmer. Een flinke stap voorwaarts en dat met enkel het debuutalbum, getiteld +, op zak. Het succes van de 21-jarige zanger lijkt onophoudelijk.

Maar met slechts twaalf eigen nummers is het toch afwachten hoe de jonge muzikant zijn show in de grote hal gaat opvullen. Het concert wordt uiteraard gedomineerd door zijn eigen werk, afgewisseld met pakkende covers van Nina Simone, Ginuwine en Jamie Woon, evenals veel praatjes van de zanger tussendoor.

Touwtjes

Give Me Love is het slotnummer van zijn debuutalbum, maar geldt vanavond als de uitgebreide opener. Direct wordt duidelijk dat Sheeran graag de touwtjes in handen heeft tijdens zijn concerten. Hij legt het publiek in detail uit wat hen te wachten staat en of ze mogen meezingen of niet.

Zijn oproep wordt netjes opgevolgd: er wordt luidkeels meegezongen als Sheeran daarom vraagt en anderzijds krijgt de zanger vijfduizend fans muisstil als Small Bump wordt gespeeld. Op die momenten transformeert hij van entertainer naar een geconcentreerde, indrukwekkende vocalist.

Aandacht

Ed Sheeran staat in zijn eentje op het podium, maar creëert een vol geluid door te spelen met zowel pedalen als microfoons en door zijn gitaar als percussieinstrument te gebruiken. Geen moment lijkt het podium te leeg, doordat Sheeran de volledige aandacht krijgt die hij verdient.

Richting het einde van de show wordt Sheeran ruw uit zijn concentratie gehaald wanneer een fan een zak chips naar de Brit gooit. Hij schrikt, neemt een handje chips en gooit de zak terug het publiek in. Later, tijdens een duet met voorprogramma Passenger, vliegt er nog een pak stroopwafels naar het podium.

Voedselgevecht

Sheeran ziet gelukkig de humor in van het kleine voedselgevecht. Hij zingt en speelt verder, een tikkeltje minder op zijn gemak, maar nog steeds met een loepzuivere en heldere stem; het beste instrument dat hij beheerst. De fans worden daarna beloond met een restje hits, waaronder Lego House.

Ed Sheeran slaagt er in om in zijn eentje een stijf uitverkochte HMH uit zijn hand te laten eten. Hij staat er overtuigend en sterk, maar tegelijkertijd kwetsbaar en onschuldig. Een meisjesidool, maar bovenal een bewonderenswaardige muzikant met gouden toekomst.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie