Zanger The Flaming Lips nam handgranaat mee naar vliegveld

AMSTERDAM - Zanger Wayne Coyne van de Amerikaanse band The Flaming Lips werd op het vliegveld van Oklahoma City aangehouden toen de douane een handgranaat in zijn bagage aantrof.

Dat meldt muzieksite Pitchfork.

Enkele passagiers, waaronder Coyne zelf, misten daardoor hun vlucht. De zanger verklaart echter dat de handgranaat een niet werkend, goud geschilderd exemplaar was dat hij als soevenir had meegenomen na een feestje. Volgens Coyne was het gewoon een domme fout van hem.

"Ik heb die gouden granaat gewoon in mijn tas gestopt en heb er verder niet meer over nagedacht", legt hij uit. Volgens de frontman van The Flaming Lips hadden de medewerkers van het vliegveld onmiddellijk door dat hij geen kwade bedoelingen had, maar moest de douane toch de benodigde procedures doorlopen.

Coyne stelt echter dat "bureacratie" de oorzaak is dat reizigers gedupeerd zijn geraakt door zijn handelen. "Ik ben het ermee eens dat het dom van me is, maar ik voel me niet geheel verantwoordelijk als mensen hun vlucht hebben gemist", vindt hij. "Ik maak de regels niet. Het is niet illegaal om die handgranaat bij me te hebben."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie