AMSTERDAM - Fotomodel Marsha Hunt, die de inspiratie vormde voor het Rolling Stones-nummer Brown Sugar, verkoopt de liefdesbrieven die Mick Jagger haar ooit zond.

Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Hunt en Jagger hadden een kortstondige relatie en hebben samen een dochter. Het fotomodel heeft haar handgeschreven correspondentie met de zanger van The Rolling Stones altijd bewaard. Nu verkoopt Hunt de liefdesbrieven, omdat ze naar eigen zeggen "blut" zou zijn.

"Iedereen die de indruk heeft dat ik geld heb, weet niks van me af", vertelt Hunt, die in een groot huis in Frankrijk woont. "Vrienden uit Pennsylvania kwamen bij me op bezoek, maar er was geen elektriciteit in huis omdat de rekening te hoog was. Ik hield me warm met een houtkachel."

Rekeningen

Een van haar Amerikaanse vrienden stelde voor ze dat eigendommen zou verkopen om de rekeningen te kunnen blijven betalen. Toen herinnerde Hunt zich de brieven die Jagger haar eind jaren zestig schreef.

"Wie had kunnen denken dat die groep muziek makende jongens vijftig jaar later nog steeds als de stem van een tijdperk zouden gelden?"