AMSTERDAM - Zangeres Miggy van de hit Annie (Hou Jij M’n Tassie Even Vast) is na een kort ziekbed op 51-jarige leeftijd overleden.

Dat meldt RTL Boulevard.

De echte naam van Miggy was Marina van der Rijk. Ze werd op elfjarige leeftijd ontdekt toen ze op de bruiloft van haar zus het liedje Adio van Corry Konings vertolkte. In haar tienerjaren ging Van Der Rijk veel talentenjachten af in België, tot ze benaderd werd een single op te nemen.

Dat was het nummer Annie (Hou Jij M'n Tassie Even Vast). De schrijvers van het liedje hadden eerder al verschillende zangeressen benaderd het liedje op te nemen, maar niemand had interesse. De uitvoering van Miggy verstootte in december 1981 Under Pressure van Queen en David Bowie van de eerste plek in de hitlijsten.

De door Cor Willems en Clemens Duijnstee geschreven nummer 1-hit werd in 1989 opnieuw uitgebracht in een houseversie. Hoewel het een van de eerste Nederlandstalige housenummers was, werd het succes van het origineel nooit overtroffen. Miggy bereikte met geen enkele andere single de hitparades.


Miggy - Annie (1981)