TILBURG - De nummers van Gers Pardoel scoren goed in de hitlijsten, maar volgens de rapper is hij door dit succes niet veranderd. 

"Ik schrijf nog steeds zoals vroeger. Over dingen die me echt raken", zo vertelt hij aan De Telegraaf.

Zo rapt hij in een van zijn nieuwe nummers over de periode nadat zijn moeder op 47-jarige leeftijd aan kanker overleed. Pardoel vertelt dat hij toen veel boosheid in zich had.

"Ik keerde me van mijn vader af, helemaal toen hij een nieuwe vriendin had. Ik vond hem maar een klootzak dat hij dat deed. Terwijl hij alleen maar probeerde om weer gelukkig te worden", aldus de 31-jarige Brabander. Achteraf gezien vindt Pardoel dat een hele egoïstische gedachte.

Hartaanval

"En toen kreeg mijn vader een hartaanval. Ik verweet het mezelf. Ik voelde me schuldig, kon mezelf wel voor mijn kop slaan." Daarom heeft de rapper besloten om in een nieuw nummer te vertellen dat het hem spijt. "Ik heb het wel van me kunnen afschrijven."

Toen hij zijn vader daarna belde om te vertellen wat hij had gedaan, vertelde hij hem dat hij zich niet schuldig moest voelen. "Dat luchtte me wel op ja. Maar ik kon niet eens zoveel terugzeggen. Veel te veel gevoel."