AMSTERDAM - Zangeres Melanie C zegt trots te zijn op de hits die ze had als lid van de meidengroep Spice Girls. "Alles wat ik deed met de Spice Girls was zo idioot", aldus Sporty Spice.

Melanie C doet haar uitspraken tegen The Official Charts Company, dat wekelijks de Britse hitlijsten samenstelt.

"Het was ongelofelijk en ik ben gewoon heel erg trots op wat we gedaan hebben", zegt de voormalige Spice Girl. "We hebben het voor alle meiden gedaan en op een globale schaal voor ons land."

Tussen 1996 en 2000 verkocht de Britse meidengroep ruim acht miljoen singles in zijn thuisland. Van debuutsingle Wannabe en van de ballad 2 Become 1, beiden uit 1996, verkochten de dames zelfs meer dan een miljoen exemplaren. Ook scoorde de groep in eigen land negen nummer 1-hits en verkocht er meer dan vijf miljoen albums.

Het solosucces van Melanie C was aanzienlijk bescheidener, met slechts twee nummer 1-hits, te weten Never Be The Same Again (met Lisa ‘Left-Eye’ Lopes van TLC) en de remix van I Turn To You. In totaal scoorde ze zeven Britse top 10-hits, waaronder een duet met Bryan Adams. Onlangs bracht ze haar zesde album Stages uit in Groot-Brittannië.