AMSTERDAM - Zanger Robbie Williams scoort met zijn nieuwe single Candy voor het eerst in acht jaar tijd weer solo een nummer 1-hit in zijn thuisland Groot-Brittannië.

Dat meldt Official Charts Company, dat de hitlijsten wekelijks samenstelt.

De laatste solosingle van Robbie Williams die de eerste plek behaalde in de Britse Top 40 was het nummer Radio uit 2004, afkomstige van zijn Greatest Hits-album. Bovendien is het zijn zevende nummer 1-hit als soloartiest. Zijn eerste was Millennium uit 1998.

Williams schreef Candy met Take That-collega Gary Barlow en songwriter Terje Olsen. Het is de eerste single van zijn nieuwe album Take The Crown. Met Take That scoorde Williams ook zeven nummer 1-hits en de benefietsingles van Band Aid 20 en Helping Haiti (waar hij op meezong) behaalden eveneens de eerste plek. In totaal bereikte Williams dus zestien keer de toppositie.

In de albumlijst gaat producer Calvin Harris aan de haal met de eerste plek met zijn onlangs verschenen album 18 Months. Hierop werken onder meer Rihanna, Ellie Goulding en Florence Welch mee. Kylie Minogue komt een plek lager binnen met The Abbey Road Sessions, haar tiende top 10-notering in de lijst.