HILVERSUM - De Zeeuwse band Bløf bestaat dit jaar twintig jaar en ter ere van dit jubileum wilde het televisieprogramma EenVandaag een deel van de uitzending op vrijdag aan de band wijden. 

Maar nu blijkt dat dit op het laatste moment is afgezegd.

Op de site van EenVandaag is te lezen: "Het is klaarblijkelijk niet de bedoeling dat journalisten vragen aan Bløf gaan stellen over de teksten van Bløf. want 'ze hebben geen zin om zich te moeten verdedigen'."

De interviewer wilde de mannen graag wat vragen stellen over twintig jaar Bløf, over hun succes, jubileum, hun liedjes en hun teksten. Maar in dat laatste had de band dus niet zoveel zin.

Het programma mocht zanger Paskal en bassist Peter nog wel wat andere vragen stellen. "Omdat dit naast de muziek toch een vrij essentieel onderdeel is van het werk van Bløf, konden we hier niet mee akkoord gaan. Bovendien laten wij ons niet door een manager vertellen wat wij al dan niet mogen vragen en wat wel of niet de insteek van onze reportage zal zijn."

Reactie Bløf

Bløf heeft inmiddels gereageerd op Facebook: ''Leuk, een interview met EenVandaag over ons twintigjarig jubileum. Dachten we. Nog voordat we geïnstalleerd waren bleek het vooral over de voor- en tegenstanders van onze teksten te gaan. Iets waar wij wij niet zoveel mee kunnen natuurlijk en ook niet de afspraak, want vooraf verzwegen.'' De band noemt de gang van zaken 'heel kinderachtig'.