AMSTERDAM - Het liedje Ramona van The Blue Diamonds uit 1960 is door luisteraars van Radio 5 Nostalgia uitgeroepen tot de beste evergreen, een popliedje dat door de jaren heen zijn populariteit behoudt.

Dat meldt Radio 5 Nostalgia.

Het Nederlands-Indische duo The Blue Diamonds scoorde in 1960 in diverse landen een grote hit met Ramona, maar het liedje zelf is veel ouder. Het werd geschreven voor de stomme film Ramona uit 1928, dat op zijn beurt een verfilming is van de gelijknamige roman van Helen Hunt Jackson uit 1884.

Bij de bovenste tien van de Evergreen Top 1000 staan nog drie Nederlandse artiesten, te weten Wim Sonneveld met Het Dorp (op nummer 3), Frans Halsema met Voor Haar (op nummer 5) en Boudewijn de Groot met Testament (op nummer 7). The Beatles staat met Yesterday (nummer 4) en Let It Be (nummer 9) in de top 10.

In totaal staat het kwartet uit Liverpool met 24 liedjes in de lijst genoteerd. Alleen rock-‘n’-rollzangers Cliff Richard en Elvis Presley staan vaker in de lijst genoteerd, respectievelijk 26 en 28 keer. Radio 5 Nostalgia zendt de Evergreen Top 100 uit vanaf maandag 5 november, om 7.00 uur. Vorig jaar trok de lijst 1,4 miljoen luisteraars.