AMSTERDAM - Festivalorganisator Jan Smeets ontkracht de komst van een aantal grote rockbands naar de aankomende editie van Pinkpop.

Dat zegt hij op 3FM.

Bezoekers van het driedaagse popfestival in Landgraaf hoeven volgens Smeets in elk geval niet te rekenen op de komst van Muse, Pearl Jam, Rammstein, Depeche Mode, Editors en Kings Of Leon. Met uitzondering van die eerste twee, zijn wel al deze acts te zien op Rock Werchter.

"Nee, nee, nee", ontkent Smeets in het programma 3VOOR12radio. "Wij hebben één dubbele, Green Day, waarvan we hopen en verwachten dat de zanger op 1 april weer in shape is." Hij verwijst hiermee naar frontman Billie Joe Armstrong, die werd opgenomen in een afkickkliniek. Green Day staat op zowel Pinkpop als Rock Werchter.

Wel spreekt Jan Smeets de hoop uit de Amerikaanse rockband The Killers te kunnen vastleggen voor het oudste popfestival van Nederland. De groep uit Las Vegas bracht onlangs zijn vierde studioalbum Battle Born uit. Ook is Smeets voor een verhoging van de minimumleeftijd waarop jongeren alcohol mogen kopen.