Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jennifer Lopez in Ahoy

Jennifer Lopez slaat kruisje voor New York in Ahoy

ROTTERDAM - Duizenden kilometers verderop wordt haar geboortestad New York door orkaan Sandy bedreigd. De gedachten van Jennifer Lopez gaan daarom uit naar familie en vrienden, voor wie ze in Ahoy een kruisje slaat.
Door NU.nl/Anton Slotboom

Maar de aangrijpende ellende verderop weerhoudt de zangeres er niet van om Ahoy in te pakken met een ongekend sterke show. Want dat is het optreden dat ze in Rotterdam geeft, verbluffend sterk zelfs. Jennifer Lopez is 43, moeder van een tweeling bovendien, maar er is bijna geen artiest te bedenken die op die leeftijd nog zó fit oogt als zij.

Onvermoeibaar strooit de latinster de vele hits uit haar carrière, als If You Had My Love en Waiting For Tonight, over het publiek uit, de een voorzien van nog intensere choreografie dan de andere. En dan is er ook nog het geweldige decor, dat met al die laserstralen en rookpluimen een wereldband als Coldplay zowaar naar de kroon steekt.

Omkleden

Saaie momenten zijn er anderhalf uur lang dan ook nauwelijks, ook voor Lopez zelf niet. Want in stadionshows van andere sterren wil de artiest in kwestie nog weleens minutenlang van het podium verdwijnen, maar als Lopez de coulissen induikt is dat alleen maar om dat ze zich in noodvaart moet omkleden voor weer een volgend onderdeel in deze show vol adrenaline.

We zien Lopez als bokser, als diva en als stoeipoes. De Amerikaanse kan het allemaal even goed hebben. Dat de gastoptredens van vandaag stuk voor stuk van een videoscherm moeten komen en we in Ahoy dus niet verblijd worden met rappers als LL Cool J en Ja Rule in levende lijve, maakt de fans niet eens meer uit. Toch is Ahoy niet uitverkocht.

Ongelijk

Dat zal mede liggen aan de dure kaartjes, maar de thuisblijver krijgt ongelijk. Dit concert is een van de beste stadionshows die we dit jaar kregen voorgeschoteld. Al wordt er in het publiek toch nauwelijks gedanst, want er is voor haar veelal vrouwelijke fans gewoon veel te veel te zien om zelf de heupen los te schudden.

En misschien is het zien van een popster die zelf verschrikkelijk goed kan dansen ook wel een tikkeltje te intimiderend. Want na haar eerste anderhalf uur durende show op Nederlandse bodem ziet 'Jenny from the block' er gewoon nog net zo sexy en fit uit. Toch knap.

Jennifer Lopez in Ahoy

Lees meer over:

Jennifer Lopez

Aanbevolen artikelen