AMSTERDAM - De Amerikaanse band Metallica speelde tijdens een optreden op een festival in New Orleans een cover van de Green Day-hit American Idiot, als eerbetoon aan de punkrockband.

Een filmpje van het optreden is online te vinden.

Green Day zou aanvankelijk een optreden geven op het rockfestival Voodoo Music Experience in New Orleans, maar liet het afweten omdat frontman Billie Joe Armstrong in een afkickkliniek is opgenomen wegens drank- en drugsmisbruik.

Metallica viel in voor Green Day op het festival en bewees zijn eerbetoon aan de punkrockers door een fragment van het nummer American Idiot te spelen. Zanger James Hetfield stak zijn collega een hart onder de riem. "Ik hoop dat hij zijn zaken op orde krijgt", aldus de Metallica-frontman. "De wereld heeft Green Day nodig."

Metallica - American Idiot/Creeping Death (Live, 2012)

Uiteindelijk speelde Metallica maar een halve minuut van de Green Day-hit. "We hadden slechts de tijd om het tot zover in te studeren", grapt Hetfield, alvorens aan de eigen metalklassieker Creeping Death te starten. Ondertussen kondigde Green Day zelf aan alle optredens in de VS in 2012 en begin 2013 te schrappen.