AMSTERDAM - Mooi Wark gaat wellicht een duet opnemen met hiphopartiest Kraantje Pappie.

"Wij krijgen best veel aanvragen en aanbiedingen om een duet op te nemen", zegt bassist William Bossong. "Kraantje Pappie wil dolgraag iets met ons samen opnemen."

De Drentse rock-'n-rollband heeft al verschillende duetten opgenomen. "Heel gaaf was onze samenwerking in 2011 met artiesten als Ben Cramer en Peter Koelewijn, en begin dit jaar met Frans Bauer", aldus Bossong.

"Ikzelf zie het helemaal zitten om met de Mais Girls een duet op te nemen, daar kan ik wel popcorn van maken!"

Vieren

Om het twintigjarig jubileum te vieren brengt Mooi Wark een dubbel-cd uit. De band overhandigde de plaat afgelopen weekend aan Rowwen Hèze.

"Rowwen Hèze is een van de weinige bands in Nederland waarvan de bandleden al meer dan 27 jaar met elkaar optreden. Zij zijn voor ons een voorbeeld, we kijken naar de jongens op."

De bandleden van Mooi Wark zijn elkaar na al die jaren nog niet zat. "Ook wij hebben wel eens strubbelingen, maar dat heb je in elke band", aldus Bossong, die het een voordeel vindt dat er geen hiërarchie is in de band.

"Wij hebben allemaal onze eigen taken en zorgen er samen voor dat we altijd een goede show neerzetten. Ons motto is: doe maar gek, dan ben je normaal genoeg."