AMSTERDAM - Boudewijn de Groot neemt tijdens zijn laatste lange theatertournee afscheid van een aantal van zijn meest bekende nummers. 

De 68-jarige zanger vertelt in een interview met het AD dat hij na 48 jaar Het Land van Maas en Waal 'echt alle kanten van dat land wel heeft verkend'.

"Ik heb het na bijna vijftig jaar optreden rigoureus gehad met de oude stukken", doet De Groot uit de doeken.

"De laatste zestien jaar speelde ik ze regelmatig, het publiek schijnt er geen genoeg van te krijgen." Toch vindt de zanger het welletjes. "Je kunt wel aan de gang blijven. Ik heb er gewoon geen zin meer in. Ik heb het voldoende uitgemolken."

Eenmaal

Toch brengt De Groot zijn Nederlandse popklassiekers nog eenmaal ten gehore. "Tijdens de komende concerten komt bijna al het bekende materiaal nog een laatste keer voorbij", is de geruststellende boodschap voor fans die kaarten kochten voor zijn laatste tournee langs de grote theaters. "In die zin is het toch een soort afscheidstournee."

Hoewel De Groot afstand neemt van zijn grote hits, is hij niet van plan z'n microfoon aan de wilgen te hangen. "Ik blijf zingen zo lang het gaat. En als het niet meer kan, merk ik dat wel."

De zanger durft zijn huidige theatertournee eveneens niet zijn allerlaatste toer te noemen. "Ik weet dat ik nog terug kan, hoewel dat Heintje Davids-idee me erg tegenstaat."