AMSTERDAM - Blink 182 staat niet langer onder contract bij platenlabel Interscope. 

"Vrijheid. Sinds vandaag is Blink onafhankelijk", twitterde gitarist Tom DeLonge. Frontman Mark Hoppus bevestigde woensdag aan muziekzender MTV dat zijn band heeft gebroken met Interscope.

"Het is een lange, geweldige tijd geweest", verklaart Hoppus. Blink 182, bekend van hits als What's My Age Again? en All The Small Things, tekende vijftien jaar geleden bij de Universal Music Group, waar Interscope onder valt. "Maar het was tijd voor de volgende stap."

Over de reden van de breuk blijft Hoppus vaag. "Er zijn vele verschillende redenen om niet meer samen te werken", is alles wat de 40-jarige rocker loslaat. "We wensen hen geluk in de toekomst en zijn iedereen die hard voor Blink 182 hebben gewerkt dankbaar."

Toekomst

Hoppus en zijn bandmaatjes, naast DeLonge drummer Travis Barker, zijn blij niet meer gebonden te zijn aan een platenlabel. "Om eerlijk te zijn hebben we gewacht tot ons contract met Interscope was afgelopen. De toekomst ligt open."

Blink 182 is van plan volgend jaar, na een tournee door Australië, aan nieuw materiaal te gaan werken. Eerder deze maand kondigde het trio de opvolger van Neighborhoods aan. "Het is een erg spannende tijd. Ik heb het gevoel dat de band op een betere plek is dan ooit tevoren."