AMSTERDAM - Alicia Keys en het Aziatische fenomeen Psy zijn van de partij tijdens de uitreiking van de MTV Europe Music Awards.

De twee artiesten werden dinsdag toegevoegd aan de line-up van de muziekprijzen, die op 11 november worden uitgereikt in Frankfurt.

Naast Keys en Psy zijn ook rapper Pitbull en rockband The Killers aan de lijst met genodigden toegevoegd. Alicia Keys brengt tijdens de awardshow een nummer van haar nieuwste album Girl on Fire ten gehore, Pitbull treedt op met zijn nummer Global Warming.

Psy, die een wereldwijde hit scoorde met Gangnam Style, is dit jaar voor het eerst van de partij tijdens de EMA's. "De MTV EMA's 2012 is mijn internationale ontmaagding", jubelt de Zuid-Koreaan. "Ik ben niet alleen enthousiast dat ik als internationale artiest genomineerd ben voor een award, maar ook om voor een wereldwijd publiek op te mogen treden."

Eerder maakte MTV bekend dat onder meer No Doubt, Muse, Carly Rae Jepsen en Taylor Swift naar Duitsland afreizen voor de prijzenregen. Swift is een van de grootste kanshebbers, ze is vijf keer genomineerd. Alleen Rihanna maakt met zes nominaties meer kans op prijzen.