Anouk naar het Eurovisie Songfestival

AMSTERDAM - Anouk gaat naar het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö. Dat maakt de zangeres woensdag op haar Facebook bekend.

In een zelfgemaakt filmpje vertelt Anouk dat ze van de week een bespreking heeft gehad met de TROS.

"Dat verliep heel erg okay. Toen dacht ik: ik ga er nog heel even een nachtje over slapen. Dat heb ik gedaan. En toen ik vanochtend wakker werd dacht ik: ik ga het gewoon doen, ik heb er zin in.''

De TROS heeft het nieuws inmiddels bevestigd. Directeur Peter Kuipers zegt blij te zijn met de positieve uitkomst na de rumoer die er afgelopen tijd was over de mogelijke deelname van Anouk.

"Als publieke omroep geven we gehoor aan de wens van onze achterban en zullen wij Anouk afvaardigen", aldus Kuipers in een persbericht.

Bekijk de video

Geruchten

Vorige maand gingen er al geruchten over de deelname van Anouk aan het Songfestival. Volgens Daniël Dekker, die het Nederlandse commentaar bij het zangfestijn verzorgt, was de kans dat de zangeres volgend jaar Nederland vertegenwoordigt na enkele gesprekken toegenomen.

Anouk liet toen weten helemaal niets te weten van de laatste ontwikkelingen rond haar deelname. De zangeres schreef op haar Facebook: "Goh, ik lees nu overal dat ik nu toch mee ga doen aan het Songfestival? Ik zit hier lekker in het zonnetje in LA, en weet van niks. Succes ermee."

Ervaring

Oud-Songfestivalcommentator Cornald Maas vindt het een goede keuze, zo zegt hij op Twitter. ''Anouk heeft ervaring en urgentie, en in NL te weinig draagvlak voor lange reeks talentenshows, dus goede keuze.''

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie