AMSTERDAM - Het Amsterdam Dance Event staat voor de deur en dus is Ferry Corsten ook weer eens 'thuis'. De Rotterdammer zal voor het eerst te zien zijn met een nieuwe variant van zijn Full On Ferry-shows.

"Het Full On-concept bestaat al langer onder de naam Full On Ferry. Het is geboren in 2007 en inmiddels heel de wereld over geweest. Ik draaide meestal een set van acht uur, die werd afgewisseld met gastoptredens van andere dj's. Maar het ging altijd heel erg om mij, terwijl ik ook ander talent de ruimte wil geven", vertelt de dj in dagblad Metro.

Er zullen tijdens de Full On-show dan ook veel verschillende dj's met verschillende achtergronden hun kunsten vertonen. "Het moet gewoon een gezellig feestje worden, zonder teveel regels en beperkingen. Zie het als een lange jamsessie."

Corsten draait al een tijdje mee en heeft in de loop der jaren dance een veel serieuzere business zien worden. "Vroeger deed iedereen maar wat, het leek soms net het Wilde Westen. Nu is alles veel gestroomlijnder."

"Dj's worden gezien als echte artiesten, met veel grotere producties. Daarbij is de grens tussen dance en pop steeds meer aan het vervagen. Kijk maar eens naar jongens als Afrojack of David Guetta."