AMSTERDAM - Er is een arrestatiebevel uitgegaan tegen de populaire dj Roger Sanchez. Hij is zijn voormalige Nederlandse zakenpartner nog een half miljoen dollar schuldig.

Dat meldt het tijdschrift Quote.

Sanchez moet zijn voormalige management Unmanageable Artists nog 400.000 dollar betalen en zijn boekingskantoor The Syndicate nog eens 25.000 dollar. Olga Heijns is eigenaar van beide bedrijven en leidde ooit met Sanchez het platenlabel Stealth Records.

In 2009 kwam het tot een rechtszaak waarbij Heijns in het gelijk werd gesteld, maar Sanchez heeft tot op heden nog geen cent overgedragen. Omdat Sanchez in Nederland geen bezittingen heeft, is er een arrestatiebevel uitgegaan zodat hij in zijn woonplaats – in de Amerikaanse staat New Jersey – opgepakt kan worden.

Zijn optreden op het Amsterdam Dance Event zondag in de club Escape aan het Rembrandtplein loopt vooralsnog geen gevaar. "Het bevel geldt alleen in de staat New Jersey", aldus Heijns. Roger Sanchez is in Nederland vooral bekend van zijn hit Another Chance uit 2001, dat gebaseerd is op I Won’t Hold You Back van Toto.