AMSTERDAM - Martin en Mariëlle hebben met hun spectaculaire dansact de finale van Beat The Best gewonnen.

Het Nederlandse duo uit het team van Timor Steffens versloeg in theater Carré negen nationale en internationale acts op het gebied van muziek, dans en variété. De publiekslievelingen zijn hiermee 50.000 euro rijker

Martin van Bentem (32) en Mariëlle (36) staan momenteel in de musical Yab Yum. In Beat The Best vertelden de zogeheten exhibition dansers dolgraag de wereld over te willen reizen met hun dansvorm.

"Exhibition dans is een combinatie van een mooie dansact met abnormaal veel lifts", legt Mariëlle uit. "Het kan heel lyrisch zijn of dynamisch. Wij hebben het heel dynamisch aangepakt", vervolgt Mariëlle. Ze wordt door haar danspartner een daredevil wordt genoemd, omdat ze niks eng vindt.

Martin: "Wat wij doen is onbekend. Het liften is bekend, het dansen is bekend. Maar wij doen het met zo’n snelheid, dat het voor sommige mensen zelfs te snel gaat. Via Beat the Best hebben we ons ding kunnen promoten. Het programma heeft ons de kans gegeven onze act aan heel Nederland te laten zien."

Salto-element

Voor de finaledans had het duo onder meer een salto-element ingestudeerd om het publiek in de studio te overtuigen. "Beat the Best heeft mij weer doen laten geloven dat wat je wilt bereiken echt mogelijk is", zegt Mariëlle.

Martin speelde eerder de hoofdrol in de Duitse en Nederlandse versie van de musical Dirty Dancing. Zijn musicaldebuut maakte hij met Saturday Night Fever.

Mariëlle werkte onder meer mee aan de musical Fame en is choreografe. Ze leerde Martin kennen in So You Think You Can Dance, waarin ze één van de finalisten was. Martin en Mariëlle zijn Nederlands kampioen Exhibition Dance.