AMSTERDAM - Green Day moet mogelijk meer optredens afzeggen dan verwacht wegens het drank- en drugsprobleem van Billie Joe Armstrong. 

Dat laat Rob Cavallo, producent van de rockband, doorschemeren in een interview met muziekblad Rolling Stone. Armstrong werd vorige maand opgenomen in een afkickkliniek.

"Het is niet niks", zegt Cavallo over de zanger. "Hij staat een tijdje onder medisch toezicht zodat hij weer helemaal clean kan worden." Green Day heeft een aantal optredens afgezegd, maar zou eind november weer op de planken staan.

"De dokters moeten bekijken hoe het gaat", aldus Cavallo. "Ik weet niet of we hem voor of na kerst weer terugzien. Het is nog onduidelijk wanneer hij terugkomt."

Schelden

Armstrong ging eind september door het lint tijdens het iHeartRadio Music Festival in Las Vegas. Toen hij te horen kreeg dat Green Day nog één minuut had om op te treden, begon hij te schelden en smeet hij met zijn gitaar. Eerder zegde Green Day een optreden in Italië af omdat de zanger naar verluidt last had van maagproblemen.