Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Denise Richards en Richie Sambora weer bij elkaar

Nieuw album Richie Sambora voelt als wedergeboorte

AMSTERDAM - Richie Sambora is begonnen aan een nieuwe levensfase. De zanger en gitarist, vooral bekend van Bon Jovi, heeft na veertien jaar weer een soloalbum uitgebracht. 
Door Novum

Met Aftermath Of The Lowdown sluit hij een roerige periode af, waarin onder meer zijn scheiding en alcoholverslaving breed werden uitgemeten in de media. "Nu is het tijd voor mijn kant van het verhaal."

"Het afgelopen decennium had ik mijn handen vol aan de band, mijn huwelijk dat uiteindelijk geen stand hield, het ouderschap, ik heb mijn vader verloren aan kanker en heb problemen gehad met alcoholgebruik", somt de rocker zijn bewogen jaren op. "Maar ik heb 'de andere kant' bereikt."

Die prestatie bepaalde het gevoel van Aftermath Of The Lowdown. "Het thema is 'vrijheid' en 'triomf', de andere kant bereiken", doet de 53-jarige Sambora uit de doeken over het album. "Het is als een nieuwe fase voor me, bijna een wedergeboorte."

Melkweg

Sambora trapte zijn Europese toer deze week af in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam. "Het is een fantastische zaal en die zat helemaal vol", zegt hij. "Zonder het Amerikaanse publiek tekort te doen, maar het Europese publiek is aandachtiger. Ze hebben echt aandacht voor de stemmen en kunst in het algemeen."

Begin volgend jaar brengen Sambora en zijn vrienden van Bon Jovi een nieuwe plaat uit. "Het album is af en verschijnt in maart", zegt de rocker. De cd heeft nog geen titel.


Lees meer over:

richie sambora

Aanbevolen artikelen