AMSTERDAM - Na het vertrek van Midge Ure bij Ultravox, was het gauw gedaan met de Britse synhpopband. "Het was voorbestemd dat we weer samen zouden werken", zegt Billie Curry over de reünie van Ultravox tegen NU.nl.

Hoewel het laatste album met Midge Ure, U-Vox uit 1986, niet in de smaak viel bij de bandleden zelf, was niemand huiverig om na ruim een kwart eeuw weer met elkaar samen te werken. "U-Vox was behoorlijk slecht, maar het schrok ons niet af een nieuw album te maken", legt oprichter Curry uit. "We wilden het daar niet bij laten zitten."

Na drie geflopte albums eind jaren zeventig blies zanger Midge Ure Ultravox nieuw leven in. Met hem scoorde de band zijn grootste successen, waaronder de hits Vienna en Dancing With Tears In My Eyes. Na 26 jaar en een bescheiden solocarrière is Midge Ure terug op het oude nest en dit jaar verscheen het nieuwe album Brillant.

Single Vienna kwam in thuisland Groot-Brittannië nooit hoger dan nummer 2. Het werd van de eerste plek afgehouden door zowel Woman van de kort daarvoor vermoorde John Lennon en Shaddap You Face van Joe Dolce. "Mensen vonden het zielig voor Ultravox dat Joe Dolce ons van nummer 1 afhield, maar ik vond het een grappig liedje", aldus Curry.


Ultravox staat op 12 oktober in 013, Tilburg.