'Viva La Vida van Coldplay beste liedje uit jaren '00'

AMSTERDAM - Luisteraars van Radio Veronica hebben het nummer Viva La Vida van Coldplay uitgeroepen tot het beste nummer uit het eerste decennium van de 21e eeuw.

Dat meldt Radio Veronica.

De Coldplay-hit staat bovenaan de 00’s Top 500, die het radiostation van dinsdag tot en met vrijdag uitzendt. De top 5 wordt compleet gemaakt door Overcome van Live uit 2001, Girl van Anouk uit 2004, Feel van Robbie Williams uit 2002 en Nothing Else Matters van Metalllica met The San Francisco Symphony Orchestra, dat eind 1999 al werd uitgebracht.

Coldplay staat net als Anouk en U2 met vier noteringen bij de bovenste honderd. Robbie Williams blijkt met veertien notering in de ’00 Top 500 een van de meest geliefde artiesten van de luisteraars van Radio Veronica. Bløf en U2 staan elk dertien keer genoteerd en Kane twaalf maal (zanger Dinand Woesthoff ook nog eenmaal solo).

"In de zeroes is veel muziek gemaakt die absolute eeuwigheidswaarde zal krijgen", meent programmadirecteur Uunco Cerfontaine. "Acts als Coldplay en Keane, maar ook Black Eyed Peas en Lady Gaga hebben hits voortgebracht die je over twintig jaar nog steeds zult horen."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie