AMSTERDAM - De Zuid-Koreaanse artiest Psy vreest dat hij het succes van zijn wereldhit Gangnam Style nooit meer zal overtreffen. "Het probleem is dat de videoclip populairder is dan ikzelf", zegt hij.

Dat meldt BBC.

"Dat is momenteel een groot probleem voor me", erkent de 34-jarige Psy. De impact die zijn single Gangnam Style maakte, met een videoclip die ruim 350 miljoen keer bekeken is en een nummer 1-hit in zowel Nederland als Groot-Brittannië, is ongekend, zeker voor Koreaanse begrippen.

"Iedereen behandelt me alsof ik een gouden medaille heb gewonnen", reageert Psy over de reacties in zijn thuisland op het plotselinge succes van Gangnam Style. Hij bevestigt bezig te zijn met een opvolger van Gangnam Style, dat een Engelstalig nummer moet worden.

Hij ervaart veel druk om met een opvolger van zijn wereldhit te komen. "Het is heel erg moeilijk", aldus de Koreaan. In zijn thuisland is Psy echter al twaalf jaar bezig. Donderdag gaf hij een groots concert in Seoul, dat wereldwijd live te volgen was via zijn videokanaal op YouTube.