AMSTERDAM - Zanger Dinand Woesthoff belooft dat Kane doorgaat, zolang hij die behoefte voelt. "Wat je doet moet prettig voelen, er moet een soort urgentie en relevantie voor jezelf blijven om het te doen", zegt hij tegen NU.nl.

De Haagse rockband brengt op 23 november zijn nieuwe album Come Together uit en de videoclip bij de gelijknamige eerste single beleeft zijn première op NU.nl. "Come Together is een gevoel, samen iets positiefs doen", beschrijft Woesthoff. "Het nummer heeft een energie die er meteen inhakt en dat is bij deze videoclip ook zo."

Eerder liet de band rondom Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen weten dat het album in het teken staat van optimisme en positiviteit. "Die andere albums waren heel erg autobiografisch, over onszelf, nu gaat het meer over ons in het samenzijn met anderen en hoe wij in het leven staan, op een positieve manier", legt hij uit.

Woesthoff geeft aan dat Come Together in zekere zin ook een reflectie is van de tijdsgeest, zowel in het algemeen als binnen de band zelf. "Het zijn roerige tijden, mensen zijn meer gebaat bij positivisme dan bij al het andere dat zich nu afspeelt. Dat gevoel leefde bij ons."

Kane - Come Together (2012)

Hoewel Woesthoff zich gelukkig prijst met zijn succes, kijkt hij niet te ver vooruit wat de toekomst van Kane betreft. "Zolang we inspiratie voelen, willen we dit blijven doen. We hebben een afspraak dat we bij elkaar blijven voor zolang (het traject van) een plaat duurt en dan kijken we wel weer verder. Elke keer kan de laatste zijn."

Kort

De zanger zegt het belangrijk te vinden dat hij en Van Leeuwen het zelf relevant vinden wat ze doen als band. "Dat is voor ons belangrijk", beweert Woesthoff. "Op deze plaat is dat heel sterk. Het is ook een extra drive om te doen wat je doet. Het leven is kort, dus je kunt er maar beter alles uit halen wat erin zit."

Of Kane anno 2012 ook nog een relevante plek inneemt in de vaderlandse popscene, laat Woesthoff koud. "Daar zijn we niet meer mee bezig, dat moeten anderen maar bepalen. Vroeger vond ik dat belangrijk en had ik daar behoefte aan of zo, nu hoeven we niet meer de hipste of de meest trendy te zijn. Dat zijn we in het begin al geweest."