AMSTERDAM - Normaal-zanger Bennie Jolink is wars van moderne muziek en met de nummers van dj Tiësto kan de Achterhoeker al helemaal niks. "Een kolereherrie was dat jongen, maar dat is toch geen muziek?", luidt zijn oordeel.

Dat zegt Jolink deze week in Panorama.

"Ik heb me jarenlang afgevraagd wie toch eigenlijk die Dirk Jan Tiësto was die ik overal tegenkwam", aldus Jolink. "Dat bleek dan een of andere dj te zijn. Later heb ik het een keer voorbij horen komen op de radio. Ik dacht eerst dat m’n antenne kapot was."

Ook U2 weet Jolink niet te boeien, Nirvana noemt hij "belachelijk" en van Coldplay heeft de høker zelfs nog nooit gehoord. "Grofweg vind ik alle muziek die na 1970 gemaakt is niet interessant", laat hij weten. "Ik kijk nog wel eens naar de hitlijsten, maar het zegt me helemaal niks meer."

Van de jongere generatie artiesten weet alleen Amy Winehouse hem te bekoren. "Ik kende dat mens alleen maar uit de media. Dan ging het over drank en drugs en andere onzinverhalen. Totdat ik vorig jaar een concert van haar op tv zag. Toen dacht ik: godskolere zeg, wat is dat eigenlijk steengoed! En dat heb ik niet snel."