LONDEN - Adele gaat daadwerkelijk de titelsong van de nieuwste Bond-film Skyfall doen. Het nummer is vanaf vrijdag verkrijgbaar, vanaf 0.07 uur.

De single zal dan meteen beschikbaar zijn om als download te kopen.

Het is op vrijdag 5 oktober ook precies 50 jaar geleden dat de eerste Bond- film Dr. No in première ging. Deze dag is dan ook uitgeroepen tot Global James Bond Day.

Adele riep na het lezen van het script voor de film de hulp in van Paul Epworth. "Ik was een beetje huiverig aan het begin om mee te werken aan de film. Je staat heel erg in de spotlights en onder grote druk als het gaat om de titelsong voor een Bond-film", zegt ze.

Beluister het nieuwe nummer:


Adele - Skyfall
Adele - Skyfall

"Maar al snel werd ik verliefd op het script en Paul had een aantal goede ideeën voor het nummer. Uiteindelijk viel het mij enorm mee en was het erg leuk om te doen. Vooral omdat het iets is wat ik nog nooit gedaan had. Het moment dat we de strijkers gingen opnemen was één van de meest trotse momenten in mijn leven. Als ik 60 word, kam ik mijn haar naar achteren en vertel ik iedereen dat ik een Bondgirl ben geweest."

Het nummer is opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen met de luxueuze begeleiding van een 77-koppig orkest. De film Skyfall gaat in Nederland op 31 oktober in première.