ATLANTA - De BET Hip-Hop Awards in Atlanta zijn zaterdagavond niet zonder slag of stoot verlopen.

De rappers Rick Ross en Young Jeezy zouden het backstage met elkaar aan de stok hebben gekregen. De politie moest ingrijpen om ruziënde rappers en hun entourages uit elkaar te halen. Dat meldt TMZ.

De knokpartij werd volgens ingewijden voortgezet op de parkeerplaats bij het Atlanta Civic Center. De politie haalde de vechtende partijen uit elkaar, maar arresteerde niemand.

Volgens geruchten gingen ook 50 Cent en Gunplay, een van Ross' protegees, met elkaar op de vuist. Volgens TMZ zijn er schoten gelost, maar de politie spreekt dat tegen. Er vielen geen gewonden.

Abrupt beëindigd

Ondanks alle opstootjes zijn de BET Hip-Hop Awards volgens de politie zonder problemen uitgereikt. Hiphopsite All Hip-Hop meldt echter dat de show abrupt werd beëindigd toen acht agenten het podium opstormden.

Kanye West, met zeventien nominaties de grootste kanshebber, was niet aanwezig bij de uitreiking. Hoe vaak de rapper in de prijzen is gevallen, wordt pas over dik een week duidelijk. BET zendt de awardshow pas op 9 oktober uit. Dan worden alle winnaars bekend.