AMSTERDAM - Justin Bieber had zaterdag moeite met zijn concert. Het 18-jarige tieneridool moest twee keer van het podium rennen om over te geven.

Dat schrijft de Amerikaanse krant USA Today. Volgens de krant was Bieber bekaf na meerdere soundchecks.

Bieber trapte zaterdag zijn nieuwe tournee af, de komende maanden verzorgt de Canadese zanger ruim zeventig concerten in de Verenigde Staten en Europa.

Na een uur ging het voor de eerste keer mis. Tijdens het nummer Out of Town Girl rende Bieber naar de coulissen om over te geven. "Het spijt me, ik moet het wat rustiger aan gaan doen", zei Justin toen hij weer op het podium verscheen.

Niet veel later ging het echter weer mis. Middenin het nummer Beauty and a Beat, zijn duet met Nicki Minaj, stormde Bieber wederom van het podium. Dit keer bleef het tieneridool langer weg, zijn fans verschrikt achterlatend.

"Het is moeilijk, ik voel me niet geweldig en moet overgeven in het bijzijn van een hele groep mensen", grapte het tieneridool bij zijn terugkomst. "Houden jullie ook van me als ik op het podium over mijn nek ga?"

Bieber zei vorige week al dat hij niet helemaal honderd procent was. "Na al het reizen is mijn lichaam bezweken", twitterde de zanger vorige week maandag. "Ik ga m'n gemak houden." Die belofte kwam de zanger niet helemaal na, in de 36 uur voor zijn eerste concert nam Justin de show tot drie keer toe door. Zijn vermoeidheid was volgens USA Today te merken tijdens het concert.