UTRECHT - De nummers van het nieuwe album van Trijntje Oosterhuis komen op het podium het beste tot zijn recht, blijkt vrijdagavond in Tivoli te Utrecht.

Het was een druk jaar voor Trijntje Oosterhuis. Naast alle media-aandacht die door haar scheiding ontstond, was de zangeres ook erg druk met haar nieuwe album Wrecks We Adore en haar plekje in het jurypanel van talentenjacht The Voice Of Holland. Maar voorlopig wordt de focus verlegd naar een intense tournee door Nederland.

Trijntje Oosterhuis speelt vrijdagavond haar tweede uitverkochte concert in Tivoli. De avond begint braaf. Vooral nieuw materiaal komt voorbij en de muzikanten op het podium spelen hun partijen foutloos, maar komen niet helemaal los. Zowel het publiek als de band moeten nog even opwarmen.

Gelukkig weet topvocalist Trijntje Oosterhuis het publiek op te zwepen tijdens haar liedjes en de bezoekers klappen gretig met haar mee. Oosterhuis verrast het Utrechtse publiek meerdere malen, te beginnen met de Total Touch-hit Somebody Else’s Lover.

Swingend

Het nummer, oorspronkelijk uitgebracht in 1996, krijgt een soulvol en swingend jasje aangemeten door de band van Oosterhuis. Het laat zien dat de zangeres vele stijlen beheerst, van R&B tot rock en soul, en dat haar flexibele stem daar zich perfect voor leent.

De volgende verrassing is een aandoenlijke dansvoorstelling van vier kinderen die met de band zijn meegekomen, waaronder de zoontjes van Oosterhuis zelf. Tijdens de show mogen de jongens een tijd vrij dansen op het podium midden tussen de muzikanten in.

Gast

Na het dansspektakel nodigt Oosterhuis nog een speciale gast op het podium. Tijdens haar tournee mag haar eigen team van The Voice Of Holland mee op de planken. De gelukkige van vandaag is Laurrhie Brouns, een jonge Amsterdamse zangeres met een indrukwekkend stembereik.

Tijdens de tweede helft van de set ligt de aandacht wederom bij de zangeres zelf. Ook tijdens de nieuwe nummers weet ze de aandacht van het publiek vast te houden. Dat Anouk de nummers van Wrecks We Adore heeft geschreven, is terug te horen vanwege een wat pittiger geluid.

Intiem

De mooiste momenten van de avond zijn te vinden in de intiemere nummers waarbij Oosterhuis zich volledig kan laten gaan op vocaal gebied. Een nummer als Next To Me, een cover van de Britse zangeres Emeli Sandé, is daar een goed voorbeeld van.

Oosterhuis speelt samen met haar band een overtuigende set vol verrassende wendingen. Een onvoorspelbare en bovendien unieke show waar de kwaliteit continu erg hoog is. Een van de beste vocalisten van Nederlands bodem op topsterkte.


Bekijk hier de concertagenda van Trijntje Oosterhuis.