AMSTERDAM - Volgens Tony Bennett wil Lady Gaga een album met hem opnemen. Ook Bennett zelf ziet dat wel zitten. "Ik kijk er naar uit, want niet veel mensen weten dat ze een fenomenale jazzvocalist is."

Hij doet zijn uitspraken in het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

De 86-jarige Bennett vertelt dat Lady Gaga hem belde vanuit Nieuw-Zeeland, om hem te laten weten dat ze een jazzalbum met de legendarische vocalist wil opnemen. "Ik zei; ‘Dat doen we!’ Dus dat is één van de dingen die we gaan ondernemen", bekent Bennett.

Wanneer de twee het album gaan opnemen, weet de zanger nog niet, maar hij hoopt zo snel mogelijk. Het wordt in ieder geval een swingalbum met een bigband en met enkel liedjes van een bepaalde beroemde componist, wiens naam Bennett nog niet wil prijsgeven.

Lady Gaga en Tony Bennett namen eerder al het nummer The Lady Is A Tramp op voor het vorig jaar verschenen album Duets II, waarop ook de laatste opname van Amy Winehouse te vinden is. Tegenover NU.nl liet Bennett zijn bewondering blijken voor Lady Gaga. Deze zomer was Bennett te zien op North Sea Jazz in Rotterdam.